Aropelto: Sukunimi-info

Aropelto

Tietoja sukunimestä Aropelto

Aropelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Aropeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 36

v. 2018 34

v. 2019 35

v. 2020 35

v. 2021 35

v. 2022 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Aropelto on sijalla 14 867. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Aropelto

Aropelto
(paikannimi)
Aropelto Karjalassa
(karttanimi)

Aropelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Aropelto esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Aropelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Aropelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aropellonkatu, Aropellonkuja, Aropellonpolku, Aropellontie, Aropelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аропельто tarkoittaa nimeä Aropelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Aropeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Aropelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aro Aropelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Aropelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Aropelto, Finland.

©Tuomas Salste