Arra: Sukunimi-info

Arra

Tietoja sukunimestä Arra

Arra on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Arra-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 37 max

v. 1985 37

v. 2014 52

v. 2016 53

v. 2018 55

v. 2020 56

v. 2022 55

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arra on sijalla 10 581.

Verrattuna muihin sukunimiin Arra on lyhyt nimi. Arra on siitä erikoinen nimi, että se on palindromi. Nimi ei siis muutu, vaikka sen lukisi lopusta alkuun. Sellaisia nimiä on Suomessa vain kourallinen.

Arra on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Arra on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Arra-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Arra-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Arra. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924
Yritykset
perust. 1988–2013

Sana Arra esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Arra

Arra (paikannimi)

Arra on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Arra jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Etunimi Arra

Arra on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Arra oli yhtenä etunimenä 6 naisella. Samaan aikaan Arra oli 55 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä. Jälkimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Arra-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Arra oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 371 henkeä, joiden sukunimi oli ARRA.

Tiesitkö, että...

Sanan ”arra” merkitys on ’aura’. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Venäjäksi Арра tarkoittaa nimeä Arra. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Arra

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arra, Finland.

©Tuomas Salste