Artto: Sukunimi-info

Artto

Tietoja sukunimestä Artto

Artto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Arttojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

v. 2017 23

v. 2018 22

v. 2019 21

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Artto on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Arttojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Artto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Artto on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. –2010

Sana Artto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Artto osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Artto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Artonkuja, Artonpolku, Artontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Artto

Artto on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Artto oli yhtenä etunimenä 28 miehellä. Samaan aikaan Artto oli 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Артто tarkoittaa nimeä Artto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Arto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Artå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Artto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arttu Artto.

Samankaltaisia nimiä kuin Artto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Artto, Finland.

©Tuomas Salste