Artto: Sukunimi-info

Artto

Tietoja sukunimestä Artto

Artto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Arttojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 22

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Artto on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Artto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Arttojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Artto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Artto on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928
Yritykset
perust. –2010

Sana Artto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Artto osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Artto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Artonkuja, Artonpolku, Artontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Artto

Artto on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Artto oli yhtenä etunimenä 26 miehellä. Samaan aikaan Artto oli 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Артто tarkoittaa nimeä Artto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Arto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Artå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Artto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arttu Artto.

Samankaltaisia nimiä kuin Artto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Artto, Finland.

©Tuomas Salste