Arvaja: Sukunimi-info

Arvaja

Tietoja sukunimestä Arvaja

Arvaja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Arvaja-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 50

v. 2015 50

v. 2016 50

v. 2017 50

v. 2018 50

v. 2019 50

v. 2020 50

v. 2021 50

v. 2022 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arvaja on sijalla 11 532. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Arvaja. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Arvaja

Arvaja (paikannimi)Katuosoitteissa

Arvaja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Arvaja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Arvaja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Arvaja, Arvaja syväranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Арвая tarkoittaa nimeä Arvaja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arfwaia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Arvaja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arvi Arvaja.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arvaja, Finland.

©Tuomas Salste