Arvinen: Sukunimi-info

Arvinen

Tietoja sukunimestä Arvinen

Arvinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Arvisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 32

v. 2020 30

v. 2022 31

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arvinen on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Arvinen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Arvisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Arviset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Arvisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1928–1934
Yritykset
perust. –1993

Sana Arvinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Арвинен tarkoittaa nimeä Arvinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Arvinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arfwin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Arvinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arvin Arvinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Arvinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arvinen, Finland.

©Tuomas Salste