Arvo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Arvo

Arvo on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Arvojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 188 max

v. 1985 167

v. 2014 165

v. 2015 165

v. 2016 166

v. 2017 164

v. 2018 165

v. 2019 165

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Arvo on sijalla 4 479.

Verrattuna muihin sukunimiin Arvo on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1922

Arvoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 19 Arvon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Arvojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 henkeä), Lappi (3) sekä Pyhäranta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Arvo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1944
Yritykset
perust. –2018

Sana Arvo, Arvon tai Arvot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Arvo

Arvo (paikannimi)Katuosoitteissa

Arvo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Arvo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Arvo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Arvo Tamminens stig, Arvo Tammisen polku, Arvo Ylpön katu, Arvonkaari, Arvonkatu, Arvonkuja, Arvonmutka, Arvonpolku, Arvontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Arvo

Arvo on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Arvo oli yhtenä etunimenä 7 160 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 390:s mies oli etunimeltään Arvo. Juuri etunimenä Arvo onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 165 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Arvot ulkomailla

Norjassa Arvo oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Арво tarkoittaa nimeä Arvo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Arfwå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Arvo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Arvi Arvo.

Samankaltaisia nimiä kuin Arvo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Arvo, Finland.

©Tuomas Salste