Asanti: Sukunimi-info

Asanti

Tietoja sukunimestä Asanti

Asanti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Asantien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 34

v. 2020 31

v. 2022 32

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Asanti on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Asanti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asanti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Asanti on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. –2020

Sana Asanti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Асанти tarkoittaa nimeä Asanti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Asandj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Asanti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Asad Asanti.

Samankaltaisia nimiä kuin Asanti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Asanti, Finland.

©Tuomas Salste