Auri: Sukunimi-info

Auri

Tietoja sukunimestä Auri

Auri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Aurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Auri on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Auri ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Auri on lyhyt nimi.

Auri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Auri on suojattu 1942 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Auria. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1939
Yritykset
perust. 1980–2012

Sana Auri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Auri

Auri on myös naisen etunimi. Vuonna 2023 Auri oli yhtenä etunimenä 370 suomalaisella (20 miestä, 350 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s nainen oli etunimeltään Auri. Juuri etunimenä Auri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Aurit ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli AURI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аури tarkoittaa nimeä Auri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aura Auri.

Samankaltaisia nimiä kuin Auri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Auri, Finland.

©Tuomas Salste