Auri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Auri

Auri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Aurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Auri on noin sijalla 15 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Auri on lyhyt nimi.

Auri on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Auri on suojattu 1942 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1912–1939
Yritykset
perust. 1980–2008

Sana Auri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Auri

Auri on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Auri oli yhtenä etunimenä 310 suomalaisella (16 miestä, 294 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 9 000:s nainen oli etunimeltään Auri. Juuri etunimenä Auri onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 34 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Aurit ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 10 henkeä, joiden sukunimi oli AURI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аури tarkoittaa nimeä Auri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Aura Auri.

Samankaltaisia nimiä kuin Auri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Auri, Finland.

©Tuomas Salste