Auterinen: Sukunimi-info

Auterinen

Tietoja sukunimestä Auterinen

Auterinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Auteristen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 26

v. 2015 30

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 31

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Auterinen on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Auterinen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Auteristen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Auterinen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Auterinen on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Аутеринен tarkoittaa nimeä Auterinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Auterinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Auterin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Auterinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Auterinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Auterinen, Finland.

©Tuomas Salste