Avara: Sukunimi-info

Avara

Tietoja sukunimestä Avara

Avara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Avarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 35

v. 2020 34

v. 2022 32

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Avara on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Avara ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Avarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Avaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Avara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Avara

Avara (paikannimi)Katuosoitteissa

Avara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Avara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Avara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Avarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Avarat ulkomailla

Ruotsissa Avara oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 304 henkeä, joiden sukunimi oli AVARA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Авара tarkoittaa nimeä Avara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Afwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Avara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ava Avara.

Samankaltaisia nimiä kuin Avara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Avara, Finland.

©Tuomas Salste