Bergbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bergbacka

Bergbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Bergbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 82

v. 2016 80

v. 2017 80

v. 2018 80

v. 2019 79

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bergbacka on sijalla 7 990. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Bergbackoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Bergbackan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Bergbacka

Bergbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Bergbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Bergbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bergbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bergbackagatan, Bergbackagränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Bergbackat ulkomailla

Ruotsissa Bergbacka oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bert Bergbacka tai Berit Bergbacka.

Samankaltaisia nimiä kuin Bergbacka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Bergbacka, Finland.

©Tuomas Salste