Bergdal: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bergdal

Bergdal on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Bergdal-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 31

v. 2018 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bergdal on noin sijalla 16 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Bergdal-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Nimestä on olemassa variantti Bergdahl. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Bergdal

Bergdal (paikannimi)Katuosoitteissa

Bergdal on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Bergdal jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bergdal esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bergdalsgränd, Bergdalsgränden, Bergdalsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Bergdal-suku ulkomailla

Ruotsissa Bergdal oli 165 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bergdal oli 102 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

31165102
Bergdal Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bert Bergdal tai Berit Bergdal.

Samankaltaisia nimiä kuin Bergdal

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Bergdal, Finland.

©Tuomas Salste