Björkbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björkbacka

Björkbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Björkbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 267

v. 2014 315

v. 2015 317

v. 2016 318

v. 2017 314

v. 2018 317

v. 2019 317

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björkbacka on sijalla 2 544.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Björkbackoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Björkbackan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Björkbackojen yleisin asuinpaikka oli Korsnäs (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Björkbacka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Björkbacka

Björkbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Björkbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 77 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Björkbacka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björkbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björkbackankuja, Björkbackantie, Björkbackastigen, Björkbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Björkbackat ulkomailla

Ruotsissa Björkbacka oli 137 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjorkbacka tai Bjoerkbacka, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björkbacka.

Samankaltaisia nimiä kuin Björkbacka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Björkbacka, Finland.

©Tuomas Salste