Björkvik: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björkvik

Björkvik on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Björkvikien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 40

v. 2016 39

v. 2017 40

v. 2018 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björkvik on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Björkvik

Björkvik (paikannimi)Katuosoitteissa

Björkvik on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Björkvik jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björkvik esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björkvikintie, Björkviksvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Björkvikit ulkomailla

Ruotsissa Björkvik oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Bjørkvik oli 54 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Björkvik on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

4021754
Björkvikit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjorkvik tai Bjoerkvik, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björkvik.

Samankaltaisia nimiä kuin Björkvik

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Björkvik, Finland.

©Tuomas Salste