Björnholm: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björnholm

Björnholm on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Björnholmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 95

v. 2015 93

v. 2016 94

v. 2017 93

v. 2018 94

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björnholm on noin sijalla 7 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Björnholmeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Björnholmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Björnholmien yleisin asuinpaikka oli Hailuoto (3 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Björnholm

Björnholm (paikannimi)Katuosoitteissa

Björnholm on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Björnholm jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björnholm esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björnholminpolku, Björnholmintie, Björnholmsgården, Björnholmsstigen, Björnholmsvägen, Norra Björnholmsvägen, Pohjoinen Björnholmintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Björnholmit ulkomailla

Ruotsissa Björnholm oli 126 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bjørnholm oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Björnholm on ollut 15 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

941261560
Björnholmit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjornholm tai Bjoernholm, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björnholm.

Samankaltaisia nimiä kuin Björnholm

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Björnholm, Finland.

©Tuomas Salste