Björnvik: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Björnvik

Björnvik on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Björnvikien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 70

v. 2016 70

v. 2017 70

v. 2018 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Björnvik on noin sijalla 8 700. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Björnvik on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Björnvik on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Björnvik ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Björnvikejä on 71.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Björnvikejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Björnvikin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896
Yritykset
perust. 1998

Sana Björnvik esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Björnvik

Björnvik (paikannimi)Katuosoitteissa

Björnvik on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Björnvik jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Björnvik esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Björnvikintie, Björnviksvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Björnvikit ulkomailla

Ruotsissa Björnvik oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Bjørnvik oli 109 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

7111109
Björnvikit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bjornvik tai Bjoernvik, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Björn Björnvik.

Samankaltaisia nimiä kuin Björnvik

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Björnvik, Finland.

©Tuomas Salste