Bodö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bodö

Bodö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Bodö-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2016 38

v. 2017 35

v. 2018 33

v. 2019 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bodö on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Bodö on lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Bodö-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Bodö-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Bodö

Bodö (paikannimi)Katuosoitteissa

Bodö on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Bodö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bodö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bodö, Bodö skogsväg, Bodövägen, Stora Bodö. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Bodö-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 56 henkeä, joiden sukunimi oli BODO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 636 henkeä, joiden sukunimi oli BODO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 31 henkeä, joiden sukunimi oli BODO.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Bodo tai Bodoe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bodil Bodö.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Bodö, Finland.

©Tuomas Salste