Bonde: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bonde

Bonde on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Bondein lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 54

v. 2016 53

v. 2017 53

v. 2018 51

v. 2019 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bonde on sijalla 11 505. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä bonde tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'talokas, talonpoika'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1936
Yritykset
perust. 1949–2002

Sana Bonden esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Bonde

Bonde (paikannimi)Katuosoitteissa

Bonde on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Bonde jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bonde esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bondegatan, Bondentie, Bondevägen, Nedre Bondevägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Bondet ulkomailla

Ruotsissa Bonde oli 507 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bonde oli 177 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Bonde on ollut 2 999 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Bondet Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 813 henkeä, joiden sukunimi oli BONDE. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 33 henkeä, joiden sukunimi oli BONDE.

Samankaltaisia nimiä kuin Bonde

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Bonde, Finland.

©Tuomas Salste