Brännkärr: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Brännkärr

Brännkärr on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Brännkärr-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 116

v. 2015 117

v. 2016 119

v. 2017 120

v. 2018 117

v. 2019 117

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Brännkärr on sijalla 5 925.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Brännkärr on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Brännkärr on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Brännkärr ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 57 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Brännkärr-nimisiä on 117.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1928
Yritykset
perust. –1983

Sana Brännkärr esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Brännkärr

Brännkärr (paikannimi)Katuosoitteissa

Brännkärr on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Brännkärr jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Brännkärr esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Brännkärrstigen, Brännkärrsvägen, Brännkärrvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Brännkärr-suku ulkomailla

Ruotsissa Brännkärr oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Brannkarr tai Braennkaerr, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Brännkärr

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Brännkärr, Finland.

©Tuomas Salste