Bredbacka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bredbacka

Bredbacka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Bredbackojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 46

v. 2017 45

v. 2018 47

v. 2019 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bredbacka on sijalla 11 834. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Paikannimi Bredbacka

Bredbacka (paikannimi)Katuosoitteissa

Bredbacka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Bredbacka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bredbacka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Bredbackantie, Bredbackavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Brenda Bredbacka.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Bredbacka, Finland.

©Tuomas Salste