Bro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Bro

Bro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Bro-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 44

v. 2017 44

v. 2018 41

v. 2019 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Bro on sijalla 12 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Bro on hyvin lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Ruotsin kielessä bro tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'silta'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1927

Bro-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Bro-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Bro-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Uudenkaarlepyyn maalaiskunta (5 henkeä), Ylimarkku (3) sekä Pietarsaari (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Bro, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1892–1935
Yritykset
perust. 1961–2015

Sana Bro esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Bro

Bro (paikannimi)Katuosoitteissa

Bro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Bro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Bro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Brogatan, Brogränd, Brogränden, Brostigen, Brovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Bro-suku ulkomailla

Ruotsissa Bro oli 120 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Bro oli 56 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Bro on ollut 1 009 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Bro Pohjoismaissa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 159 henkeä, joiden sukunimi oli BRO.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 586 henkeä, joiden sukunimi oli BRO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Bror Bro.

Samankaltaisia nimiä kuin Bro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Bro, Finland.

©Tuomas Salste