Byggmästar: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Byggmästar

Byggmästar on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Byggmästar-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 225

v. 2015 231

v. 2016 236

v. 2017 241

v. 2018 245

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Byggmästar on noin sijalla 3 200.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Byggmästar on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Byggmästar on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Byggmästar ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 98 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Byggmästar-nimisiä on 245.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1909
Yritykset
perust. 1982–2003

Sana Byggmästar esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Byggmästar

Byggmästar (paikannimi)Katuosoitteissa

Byggmästar on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Byggmästar jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Byggmästar esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Byggmästarvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Byggmastar tai Byggmaestar, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Byggmästar, Finland.

©Tuomas Salste