Cederström: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Cederström

Cederström on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Cederströmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 91

v. 2015 93

v. 2016 93

v. 2017 96

v. 2018 99

v. 2019 100

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Cederström on sijalla 6 679.

Cederström on ollut Suomessa vapaaherrallinen aatelissuku. Se on Suomen Ritarihuoneen mukaan kuitenkin sammunut 1828. Vapaaherra on korkea aatelisarvo.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Nimestä on olemassa variantti Sederström. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1895-1920

Cederströmejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Cederströmin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Cederström, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1933
Yritykset
perust. 1949–1987

Sana Cederström esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Cederström

Cederström (paikannimi)

Cederström on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Cederström jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Cederströmit ulkomailla

Ruotsissa Cederström oli 399 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Cederstrøm oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Cederström on ollut 15 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Cederstrøm on puolestaan ollut 40 hengellä.

Cederströmit Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 266 henkeä, joiden sukunimi oli CEDERSTROM. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Cederstrom tai Cederstroem, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Cedric Cederström.

Samankaltaisia nimiä kuin Cederström

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Cederström, Finland.

©Tuomas Salste