Dahlblom: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Dahlblom

Dahlblom on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Dahlblomien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 127

v. 2015 129

v. 2016 131

v. 2017 130

v. 2018 131

v. 2019 129

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Dahlblom on sijalla 5 460.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Sanan dahlblom merkitys on 'laaksokukka'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Dahlblom on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Dahlblom on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Dahlblom ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Dahlblomeja on 129.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1911

Dahlblomeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Dahlblomin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Dahlblomien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jomala (4 henkeä) sekä Dragsfjärd (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Dahlblom, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903
Yritykset
perust. 1966–2012

Sana Dahlblom esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Dahlblom

Dahlblom (paikannimi)

Dahlblom on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Dahlblom jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Dahlblomit ulkomailla

Ruotsissa Dahlblom oli 154 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Dahlia Dahlblom.

Samankaltaisia nimiä kuin Dahlblom

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Dahlblom, Finland.

©Tuomas Salste