Dragon: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Dragon

Dragon on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Dragon-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2018. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Dragon on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Ruotsin kielessä dragon tarkoittaa ainakin seuraavaa: 'rakuuna'. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Paikannimi Dragon

Dragon (paikannimi)Katuosoitteissa

Dragon on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Dragon jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Dragon esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Dragongatan, Dragongränd, Dragongården, Dragonvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Dragon-suku ulkomailla

Ruotsissa Dragon oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Dragon oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

20206
Dragon Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 110 henkeä, joiden sukunimi oli DRAGON.

Tšekissä Dragon oli 108 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 2 475 henkeä, joiden sukunimi oli DRAGON. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 37 henkeä, joiden sukunimi oli DRAGON.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Dragon, Finland.

©Tuomas Salste