Eeli: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eeli

Eeli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Eelien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 72

v. 2015 71

v. 2016 73

v. 2017 73

v. 2018 74

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eeli on noin sijalla 8 400. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eeli on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1908–1939
Yritykset
perust. –2003

Sana Eeli tai Eelin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Eeli osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Eeli esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eelintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Eeli

Eeli on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Eeli oli yhtenä etunimenä 4 038 suomalaisella (4 028 miestä, 10 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s mies oli etunimeltään Eeli. Juuri etunimenä Eeli onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 74 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээли tarkoittaa nimeä Eeli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Elj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eeli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eelin Eeli tai Eelis Eeli.

Samankaltaisia nimiä kuin Eeli

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Eeli, Finland.

©Tuomas Salste