Eero: Sukunimi-info

Eero

Tietoja sukunimestä Eero

Eero on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Eerojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 59

v. 2016 60

v. 2017 60

v. 2018 59

v. 2019 59

v. 2020 56

v. 2021 54

v. 2022 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eero on sijalla 10 724. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eero on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eeroja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Eeron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2020

Sana Eero esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eero

Eero (paikannimi)Katuosoitteissa

Eero on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eero jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eero esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eero, Eero Erkkos gata, Eero Erkon katu, Eero Roineen katu, Eerogränden, Eeronkatu, Eeronkuja, Eeronpolku, Eeronpuistikko, Eerontie, Eeros väg, Eerostigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Eero

Eero on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Eero oli yhtenä etunimenä 24 993 suomalaisella (24 988 miestä, 5 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 110:s mies oli etunimeltään Eero. Juuri etunimenä Eero onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 54 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээро tarkoittaa nimeä Eero. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ēro.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Erå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Eero olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eerin Eero tai Eerik Eero.

Eero tunnetaan myös sonnien tai härkien nimenä.

Samankaltaisia nimiä kuin Eero

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eero, Finland.

©Tuomas Salste