Eero: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eero

Eero on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Eerojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 59

v. 2016 60

v. 2017 60

v. 2018 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eero on noin sijalla 9 900. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eero on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eeroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Eeron asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1944
Yritykset
perust. –2016

Sana Eero esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eero

Eero (paikannimi)Katuosoitteissa

Eero on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eero jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eero esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eero, Eero Erkkos gata, Eero Erkon katu, Eero Roineen katu, Eerogränden, Eeronkatu, Eeronkuja, Eeronpolku, Eeronpuistikko, Eerontie, Eeros väg, Eerostigen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Eero

Eero on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Eero oli yhtenä etunimenä 26 171 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 110:s mies oli etunimeltään Eero. Juuri etunimenä Eero onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 60 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (19 450 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (6 721).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээро tarkoittaa nimeä Eero. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Erå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eero olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eeri Eero.

Samankaltaisia nimiä kuin Eero

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Eero, Finland.

©Tuomas Salste