Ehtamo: Sukunimi-info

Ehtamo

Tietoja sukunimestä Ehtamo

Ehtamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ehtamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 33

v. 2020 35

v. 2022 37

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ehtamo on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ehtamo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1961–1969

Vuosina 1961–1969 kuolleet Ehtamot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Ehtamon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ehtamo

Ehtamo (paikannimi)

Ehtamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ehtamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эхтамо tarkoittaa nimeä Ehtamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Echtamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ehtamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ehtamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ehtamo, Finland.

©Tuomas Salste