Eino: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eino

Eino on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Einojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 30

v. 2019 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eino on sijalla 16 970. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eino on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Einoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Einon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Einojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 henkeä) sekä Alastaro (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Eino, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2013

Sana Eino tai Einon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eino

Eino (paikannimi)Katuosoitteissa

Eino on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eino jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eino esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eino Leinon katu, Eino Leinon polku, Eino Leinon tie, Eino Leinontie, Eino Leinos gata, Eino Raunion katu, Eino Salmelaisen katu, Eino Sirenin katu, Eino Sirens gata, Eino Uusitalontie, Einogränden, Einonkatu, Einonkuja, Einonpolku, Einontie, Einosgränd. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Eino

Eino on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Eino oli yhtenä etunimenä 20 548 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 140:s mies oli etunimeltään Eino. Juuri etunimenä Eino onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 29 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйно tarkoittaa nimeä Eino. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eine Eino tai Einar Eino.

Samankaltaisia nimiä kuin Eino

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eino, Finland.

©Tuomas Salste