Einonen: Sukunimi-info

Einonen

Tietoja sukunimestä Einonen

Einonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Einosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 57

v. 2016 58

v. 2017 57

v. 2018 53

v. 2019 51

v. 2020 51

v. 2021 49

v. 2022 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Einonen on sijalla 11 709. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1916
Yritykset
perust. –1988

Sana Einonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйнонен tarkoittaa nimeä Einonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Einonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Einoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Einonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eino Einonen tai Eine Einonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Einonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Einonen, Finland.

©Tuomas Salste