Eira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eira

Eira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Eirojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 85

v. 2016 84

v. 2017 86

v. 2018 84

v. 2019 83

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eira on sijalla 7 728. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eira on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eira on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Eira on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eira ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eiroja on 83.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eiroja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Eiran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1904–1944
Yritykset
perust. –2018

Sana Eira tai Eiran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eira

Eira (paikannimi)Katuosoitteissa

Eira on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eira jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eira esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eirankuja, Eirantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Eira

Eira on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Eira oli yhtenä etunimenä 3 812 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s nainen oli etunimeltään Eira. Juuri etunimenä Eira onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 83 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (3 380 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (432).

Eirat ulkomailla

Ruotsissa Eira oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Norjassa Eira oli 613 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Eirat Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйра tarkoittaa nimeä Eira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eirik Eira.

Samankaltaisia nimiä kuin Eira

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eira, Finland.

©Tuomas Salste