Eko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eko

Eko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Eko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 27

v. 2018 27

v. 2019 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eko on sijalla 17 409. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eko on hyvin lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936–1941
Yritykset
perust. –2018

Sana Eko esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eko

Eko (paikannimi)Katuosoitteissa

Eko on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ekogatan, Ekogränd, Ekogränden, Ekokaari, Ekokuja, Ekopolku, Ekoraitti, Ekostigen, Ekotie, Ekovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Eko

Eko on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Eko oli yhtenä etunimenä 10 miehellä. Samaan aikaan Eko oli 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Eko-suku ulkomailla

Ruotsissa Eko oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 109 henkeä, joiden sukunimi oli EKO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эко tarkoittaa nimeä Eko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ecå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Eko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Eko

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eko, Finland.

©Tuomas Salste