Ekstrand: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ekstrand

Ekstrand on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ekstrandien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 111

v. 2015 110

v. 2016 110

v. 2017 108

v. 2018 108

v. 2019 106

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ekstrand on sijalla 6 385.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1901

Ekstrandeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Ekstrandin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ekstrand, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1937
Yritykset
perust. 1961–2015

Sana Ekstrand esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ekstrand

Ekstrand (paikannimi)Katuosoitteissa

Ekstrand on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ekstrand jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ekstrand esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ekstrandintie, Ekstrandsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ekstrandit ulkomailla

Ruotsissa Ekstrand oli 3 191 ihmisen sukunimi vuonna 2018. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Ekstrand oli 47 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ekstrand on ollut 179 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Ekstrandit Pohjoismaissa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 744 henkeä, joiden sukunimi oli EKSTRAND. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Ekstrand

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ekstrand, Finland.

©Tuomas Salste