Eksymä: Sukunimi-info

Eksymä

Tietoja sukunimestä Eksymä

Eksymä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Eksymien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2016 61

v. 2018 60

v. 2020 60

v. 2022 58

v. 2023 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eksymä on sijalla 10 166.

Eksymä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Eksymä on suojattu 1993 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Eksymät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Eksymän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Eksymä

Eksymä (paikannimi)

Eksymä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eksymä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эксюмя ("Eksjumja") tarkoittaa nimeä Eksymä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Eksime.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Exÿmä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Eksymä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Eksyma tai Eksymae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eksymä, Finland.

©Tuomas Salste