Emas: Sukunimi-info

Emas

Tietoja sukunimestä Emas

Emas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Emas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 44

v. 2017 43

v. 2018 44

v. 2019 42

v. 2020 41

v. 2021 41

v. 2022 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Emas on sijalla 13 169. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Emas on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Emas-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Emas-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Emas. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Emas-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Emas

Emas (paikannimi)Katuosoitteissa

Emas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Emas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Emas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Emasstigen, Emasvägen, Gamla Emasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Emas-suku ulkomailla

Ruotsissa Emas oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 110 henkeä, joiden sukunimi oli EMAS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эмас tarkoittaa nimeä Emas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Emass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Emanuel Emas.

Samankaltaisia nimiä kuin Emas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Emas, Finland.

©Tuomas Salste