Emet: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Emet

Emet on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Emetien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 77

v. 2015 77

v. 2016 77

v. 2017 78

v. 2018 77

v. 2019 76

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Emet on sijalla 8 244. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Emet on lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Paikannimi Emet

Emet (paikannimi)Katuosoitteissa

Emet on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Emet jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Emet esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Emetinpolku, Emetintie, Emetstigen, Emetvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Emetit ulkomailla

Ruotsissa Emet oli 65 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Emelie Emet.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Emet, Finland.

©Tuomas Salste