Ena: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ena

Ena on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Ena-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 85

v. 2015 85

v. 2016 86

v. 2017 86

v. 2018 85

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ena on noin sijalla 7 600. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ena on hyvin lyhyt nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Ena

Ena (paikannimi)Katuosoitteissa

Ena on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ena jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ena esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Enavägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ena

Ena on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Ena oli yhtenä etunimenä 17 naisella. Sukunimenä Ena on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 85 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (12 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5).

Ena-suku ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 624 henkeä, joiden sukunimi oli ENA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 159 henkeä, joiden sukunimi oli ENA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 5 henkeä, joiden sukunimi oli ENA.

Samankaltaisia nimiä kuin Ena

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ena, Finland.

©Tuomas Salste