Enne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Enne

Enne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Enteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 60

v. 2016 57

v. 2017 57

v. 2018 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Enne on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Enteiden enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Enne on lyhyt nimi. Enne on siitä erikoinen nimi, että se on palindromi. Nimi ei siis muutu, vaikka sen lukisi lopusta alkuun. Sellaisia nimiä on Suomessa vain kourallinen.

Enne on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Enne on suojattu 1937 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Enteitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Enteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1924–1941
Yritykset
perust. 1946–2015

Sana Enne tai Enteen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Enne osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Enne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ennekuja, Ennetie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Enne

Enne on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Enne oli yhtenä etunimenä 146 naisella. Juuri etunimenä Enne onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 56 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Enteet ulkomailla

Norjassa Enne oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Enne on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

56616
Enteet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энне tarkoittaa nimeä Enne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Enna Enne.

Samankaltaisia nimiä kuin Enne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Enne, Finland.

©Tuomas Salste