Eno: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eno

Eno on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Enojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 69

v. 2015 70

v. 2016 69

v. 2017 68

v. 2018 67

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eno on noin sijalla 9 100. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eno on hyvin lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1942
Yritykset
perust. 1948–2006

Sana Enon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eno

Eno (paikannimi)Katuosoitteissa

Eno on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eno jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eno esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Enonkuja, Enonsivu, Enontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Enot ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 1 658 henkeä, joiden sukunimi oli ENO. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 25 henkeä, joiden sukunimi oli ENO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эно tarkoittaa nimeä Eno. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Eno

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Eno, Finland.

©Tuomas Salste