Enojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Enojärvi

Enojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Enojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 104 max

v. 1985 88

v. 2014 109

v. 2015 110

v. 2016 109

v. 2017 109

v. 2018 107

v. 2019 108

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Enojärvi on sijalla 6 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1929

Enojärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Enojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Enojärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (6 henkeä), Posio (3) sekä Petsamo (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Enojärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 7.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907
Yritykset
perust. 1995–1998

Sana Enojärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Enojärvi

Enojärvi (paikannimi)Enojärvi (karttanimi)

Enojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Enojärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Enojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Enojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Enojärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Enojärvet ulkomailla

Ruotsissa Enojärvi oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эноярви ("Enojarvi") tarkoittaa nimeä Enojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Enojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Enoierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Enojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Enojarvi tai Enojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Enojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Enojärvi, Finland.

©Tuomas Salste