Ensio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ensio

Ensio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ensioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 20

v. 2019 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ensio on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ensio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ensio on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1942
Yritykset
perust. –2018

Sana Ensio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ensio osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ensio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ensio Miettinens gata, Ensio Miettisen katu, Ensio Rislakin tie, Ensio Rislakkis väg, Ensionkatu, Ensiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ensio

Ensio on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Ensio oli yhtenä etunimenä 29 881 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 90:s mies oli etunimeltään Ensio. Juuri etunimenä Ensio onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (29 348 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (533).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энсио tarkoittaa nimeä Ensio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ensi Ensio.

Samankaltaisia nimiä kuin Ensio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ensio, Finland.

©Tuomas Salste