Ensio: Sukunimi-info

Ensio

Tietoja sukunimestä Ensio

Ensio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Ensioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Ensio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ensio on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ensio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1942
Yritykset
perust. –2022

Sana Ensio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ensio osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ensio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ensio Miettinens gata, Ensio Miettisen katu, Ensio Rislakin tie, Ensio Rislakkis väg, Ensionkatu, Ensiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ensio

Ensio on myös miehen etunimi. Vuonna 2023 Ensio oli yhtenä etunimenä 28 086 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 100:s mies oli etunimeltään Ensio. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten jälkimmäisenä etunimenä (27 606 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (480).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энсио tarkoittaa nimeä Ensio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ensi Ensio.

Samankaltaisia nimiä kuin Ensio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ensio, Finland.

©Tuomas Salste