Ensio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ensio

Ensio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Ensioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ensio on noin sijalla 22 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ensio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ensio on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1911–1942
Yritykset
perust. –2016

Sana Ensio esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ensio osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ensio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ensio Miettinens gata, Ensio Miettisen katu, Ensio Rislakin tie, Ensio Rislakkis väg, Ensionkatu, Ensiontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ensio

Ensio on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Ensio oli yhtenä etunimenä 30 555 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 90:s mies oli etunimeltään Ensio. Juuri etunimenä Ensio onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten toisena tai kolmantena etunimenä (29 994 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (561).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энсио tarkoittaa nimeä Ensio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ensi Ensio.

Samankaltaisia nimiä kuin Ensio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ensio, Finland.

©Tuomas Salste