Erikäinen: Sukunimi-info

Erikäinen

Tietoja sukunimestä Erikäinen

Erikäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Erikäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Erikäistä. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Erikäistä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрикяйнен ("Erikjainen") tarkoittaa nimeä Erikäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Erikeinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Erikäin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Erikäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Erikainen tai Erikaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erik Erikäinen tai Erika Erikäinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Erikäinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Erikäinen, Finland.

©Tuomas Salste