Erkas: Sukunimi-info

Erkas

Tietoja sukunimestä Erkas

Erkas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Erkas-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkas on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Erkas ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Erkas-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Erkas-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900–1919
Yritykset
perust. 1988–2017

Sana Erkas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Erkas

Erkas (paikannimi)Katuosoitteissa

Erkas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Erkas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Erkas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erkas ören, Erkasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Erkas-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Erkas oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkan Erkas.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Erkas, Finland.

©Tuomas Salste