Erkinjuntti: Sukunimi-info

Erkinjuntti

Tietoja sukunimestä Erkinjuntti

Erkinjuntti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Erkinjuntti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 30

v. 2017 32

v. 2018 31

v. 2019 32

v. 2020 33

v. 2021 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkinjuntti on sijalla 15 515. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Erkinjuntti on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Erkinjuntti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Erkinjuntti

Erkinjuntti (paikannimi)

Erkinjuntti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Erkinjuntti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эркиньюнтти tarkoittaa nimeä Erkinjuntti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Erkinjunti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Erginiuntj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Erkinjuntti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkko Erkinjuntti.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkinjuntti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Erkinjuntti, Finland.

©Tuomas Salste