Erkkola: Sukunimi-info

Erkkola

Tietoja sukunimestä Erkkola

Erkkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Erkkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2016 58

v. 2018 58

v. 2020 59

v. 2022 59

v. 2023 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkkola on sijalla 10 011.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Erkkolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Erkkolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Erkkola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Erkkola

Erkkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Erkkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Erkkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Erkkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erkkolankatu, Erkkolankuja, Erkkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрккола tarkoittaa nimeä Erkkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Erkola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ercola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Erkkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkko Erkkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Erkkola, Finland.

©Tuomas Salste