Erkkola: Sukunimi-info

Erkkola

Tietoja sukunimestä Erkkola

Erkkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Erkkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 58

v. 2017 58

v. 2018 58

v. 2019 58

v. 2020 59

v. 2021 59

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkkola on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Erkkola. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Erkkola

Erkkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Erkkola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Erkkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Erkkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erkkolankatu, Erkkolankuja, Erkkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрккола tarkoittaa nimeä Erkkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Erkola.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ercola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Erkkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkko Erkkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkkola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Erkkola, Finland.

©Tuomas Salste