Esala: Sukunimi-info

Esala

Tietoja sukunimestä Esala

Esala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Esala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 89

v. 2015 90

v. 2016 94

v. 2017 94

v. 2018 96

v. 2019 97

v. 2020 96

v. 2021 99

v. 2022 98

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Esala on sijalla 6 772. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Esala. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1923
Yritykset
perust. 1951–2020

Sana Esala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Esala

Esala
(paikannimi)
Esala Karjalassa
(karttanimi)

Esala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 54 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Esala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Esala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Esala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Esala, Esalankuja, Esalanraitti, Esalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Esalat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 121 henkeä, joiden sukunimi oli ESALA. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эсала tarkoittaa nimeä Esala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Esa Esala.

Samankaltaisia nimiä kuin Esala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Esala, Finland.

©Tuomas Salste