Eskelä: Sukunimi-info

Eskelä

Tietoja sukunimestä Eskelä

Eskelä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Eskelä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 34

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eskelä on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Eskelä ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Eskelä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Eskelä on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1968

Vuosina 1955–1968 kuolleet Eskelät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Eskelän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Eskelä. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Eskelä-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Eskelä

Eskelä (paikannimi)

Eskelä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eskelä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эскеля ("Eskelja") tarkoittaa nimeä Eskelä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Eskele.

Nimi kirjoitetaan joskus Eskela tai Eskelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Esko Eskelä.

Samankaltaisia nimiä kuin Eskelä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eskelä, Finland.

©Tuomas Salste