Eteläkari: Sukunimi-info

Eteläkari

Tietoja sukunimestä Eteläkari

Eteläkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Eteläkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 30

v. 2020 31

v. 2022 29

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eteläkari on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Eteläkari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eteläkari on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Eteläkari on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eteläkari ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 20 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eteläkareja on 29.

Paikannimi Eteläkari

Eteläkari (paikannimi)

Eteläkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eteläkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этелякари ("Eteljakari") tarkoittaa nimeä Eteläkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Etelekari.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläcarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Eteläkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelakari tai Etelaekari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Eteläkari.

Samankaltaisia nimiä kuin Eteläkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eteläkari, Finland.

©Tuomas Salste