Eteläpelto: Sukunimi-info

Eteläpelto

Tietoja sukunimestä Eteläpelto

Eteläpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Eteläpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 31

v. 2020 29

v. 2022 28

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eteläpelto on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Eteläpelto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Eteläpelto

Eteläpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Eteläpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eteläpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eteläpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläpellontie, Eteläpelto. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этеляпельто ("Eteljapelto") tarkoittaa nimeä Eteläpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Etelepelto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläpeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Eteläpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelapelto tai Etelaepelto, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Eteläpelto.

Samankaltaisia nimiä kuin Eteläpelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eteläpelto, Finland.

©Tuomas Salste