Eteläsaari: Sukunimi-info

Eteläsaari

Tietoja sukunimestä Eteläsaari

Eteläsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Eteläsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 22

v. 2020 25

v. 2022 28

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eteläsaari on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Eteläsaari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Eteläsaari. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Eteläsaarta. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Eteläsaari

Eteläsaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Eteläsaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Eteläsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eteläsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläsaarentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этелясаари ("Eteljasaari") tarkoittaa nimeä Eteläsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Etelesāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläsarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Eteläsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelasaari tai Etelaesaari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Eteläsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Eteläsaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Eteläsaari, Finland.

©Tuomas Salste